Kind

Welkom in mijn wereld van het kind. 

Sinds ik mij kan bedenken werk ik al met kinderen, als 16 jarige stond ik op de ijsbaan ze de fijne technieken van het schaatsen te leren. Een aantal jaren heb ik als “gewone” juf voor de klas gestaan en merkte dat daar niet mijn roeping lag. Ik stroomde in op 2 scholen waar ik 9 jaar jaar lang heb gespeeld met de Engelse taal. Ik danste van groep 1 naar groep 8 en alle groepen daar tussen. Om de kinderen zelfvertrouwen te geven in het leren van een nieuwe taal. Nu geef ik Humanistisch Vormingsonderwijs aan groepen 7 en 8. De kinderen wakker maken in hun denken. Samen onderzoeken..

 

coby jelmer

Wat is er zo mooi om met kinderen te werken. Kind zijn, ouder zijn is best een taak. Het is ook een feest van samen dingen doen, samen fouten maken en ze te bekijken. Wanneer je samen vanuit je hart kan werken dan opstaan er de mooiste dingen. 

Ik hou ervan om echt bezig te zijn met kinderen, rots en water, mindfulness, mediawijsheid, spelen, een spel bedenken. Weerwolen, massage, filosoferen. Ik geloof in de balans tussen actief bezig zijn en stil bezig zijn. Rots en water en Mindfulness hand in hand. 

In de groep

Elke groep heeft zijn eigen dynamiek, zijn eigen energie, dit is een gegeven en daar mag ik mee werken. Er zijn veilige groepen die veel aan kunnen. Die een grote zone van naaste ontwikkeling hebben voordat ze in een frustratie komen. Wanneer de leerbare zone groot is dan is het daar heerlijk vertoeven en kunnen we veel onderwerpen aanstippen. Lastige en gevoelige onderwerpen vinden een vruchtbare bodem.

En er zijn groepen die een kleine zone van naaste ontwikkeling hebben. Een groep wat snel gefrustreerd raakt, en zich misschien wel niet veilig voelt. Waar de energie niet zozeer naar het leren en samen groeien gaat, maar in erg op elkaar letten. Elkaar in de gaten houden en veel en soms fel op elkaar reageren. 

In elke groep onderzoek ik wat nodig is en waar de groep samen in kan groeien en samen plezier kan beleven. Om te leren om te gaan met de autonomie. Hoe je jezelf kunt zijn in de groep. 

 

MG_5593